23 Mar 2010

R.A.S.H. Football


rash = red anarchist skinhead / kızıl anarşist dazlak manasına gelen bir skinhead alt kültürü, ve evet skinhead demek sol demektir, antifa demektir. beyinsiz nazi dazlakları için kullanılan kelime bonehead ve onlar skinhead kültüründen bi bok anlamıyorlar.

sonuç olarak "rash football" diye bir olay var. dahke'nin 2006'da çıkmış olan 7. sayısında böyle bir bölüm vardı. immo guitti'ye saygılarımı sunarak alıntılıyorum yazısını;

"futbol her zaman kültürümüzün bir parçası oldu. dünya çevresinde rash öncüleri yaşanılabilen, çalışılabilen ve oyun oynanabilen her yerde daha iyi bir toplum yaratmak isteyenlere karşı savaşıyor. şaşırmamak lazım, çoğumuz futbol kulüpleri ve futbol sahaları ile aktif olarak ilgileniyor. bu bağlamda kendi ligimizde ve kulüplerimizde yüksek sesle bağırmalıyız. faşistlerin işin içine girdiği her yerde onlara karşı savaşmalıyız.

çünkü, uluslararası arenalarda oyunlarımızı organize eden, yönetim ile birlikte sorumluluğu almak isteyen kapitalistler ve faşistler, az önce bahsettiğimizi uyguluyorlar.

rash gönüllüleri, kıtaları aşarak zekalarını paylaşabilirler. açgözlü kulüplere ve kapitalist tuzaklara karşı tecrübelerimizi paylaşabiliriz. futbol alanları propaganda için oldukça harika yerlerdir. konuşlandığımız tribünlerden ırkçılığı ve kapitalizmi yıkmanın vakti geldi. şüphesiz astığımız pankartlar ve bayraklar stadyumlarda binlere, televizyonlarda milyonlara hitap ediyor.

sadece düşmanlarımıza karşı koordine olmayacağız, bunun yanında dünya çevresindeki taraftarlar arasında bir bağ da kurmuş olabileceğiz. kim bilir belki de, saha içinde ve dışında mücadelelerimizi paylaşarak daha efektif sahneler yaratabiliriz. şu bir gerçek ki, çoğumuz asla buluşamadık, buluşamayacağız da... futbol birbirlerimizin daha iyi olabilmesi adına bize yardımcı olacak. şimdi hep beraber kolkola başlangıcın yeridir burası..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder