8 Tem 2010

Mesut olalım iki gözüm

yazının çıkış noktası almanya - ispanya maçının 45. dakikasında mesutun düşüp / düşürülüp penaltı tartışmalarına giden anda trt spikerinin "BİZİM" oyuncumuz demekte ısrar ettiği anda vamos bien forumuna yazdığım yorumdur:

Almanya 'bizim' futbolcumuzla net pozisyon bulmuşmuş..
Kim bu 'bizim' futbolcumuz?
Türkiye liglerinde kaç kere oynamış, U16, U21 takımlarında hiç oynamış mı?
Türk bir hoca mı yetiştirmiş?
Türkiyede mi doğmuş?
Sarı mersedes filminde rol almış mı?

'Bizim' futbolcumuzmuş... Okkalı bir küfür çekilir buna cevap olaraktan, gece yarısı Kadıköy rıhtımda yürüyenler bu küfrün yankılarını duyarlar ayık gecelerde.

---

bütün medya organlarında "BİZİM" oyuncumuz diye söz ediliyor kendisinden.

Bizim futbolcumuz, türk topçu, o olmasa almanların hali dumandı, vs vs.
Türkler Mesut Özille neden bu kadar gururlanıyor anlamıyorum. Ulusça en sevdiğimiz şeylerden biri başkasının kaşığıyla pilava girmek.
Tamam güzel top oynuyor, oyundan keyif alıyor, top ayağına yakışıyor, ömer üründül deyimiyle "yeeaaaani yetenekli çocuk".

peki kim bu "BİZİM" oyuncumuz?

1988'de Gelsenkirchen / Almanyada doğmuş bir futbolcu. Gelsenkirchen, Almanya'nın batısında Ruhr bölgesinde bir şehir. Madencilik şehri. Schalke 04'ün şehri. Yakınlarındaki dortmund ve düsseldorf şehirlerinin gerisinde ve gölgesinde kalmış bir bölge. Altıntop biraderlerin de doğup büyüdükleri şehir aynı zamanda. Zaten nüfusun büyük bir kısmı türklerden oluşuyor.

Mesut kendini doğal olarak alman hissediyor ve bu şekilde de açıklamalar yapıyor. Orada doğmuş ve orada büyümüş bir insanın kendisini türk hissetmesini beklemek de en nazik terimle enayilik olur.

kadıköy topraklarında oynadığı uefa finalini unutmadan sorayım, türkiye topraklarında yaz tatillerinde geldiği memleketi dışında herhangi bir yerde top oynamış mı?

klüp kariyeri:

95 - 98 Westfalia 04 Gelsenkirchen
98 - 99 Teutonia Schalke-Nord
99 - 00 Falke Gelsenkirchen
00 - 05 Rot-Weiss Essen
05 - 08 Schalke O4
08 - Werder Bremen

Şimdi de milli takımlar kariyeri:

06 - 07 Almanya u19
07 Almanya u21
09 Almanya

pazar günü oynayacağı dünya kupası finalini de sayarsak 16 kere a milli, 16 kere 21 yaş altı milli, 11 kere de 19 yaş altı milli olmuş alman formasıyla.

BİZİM futbolcumuzmuş. heeeeaaaassssiktirula.

2 yorum: