13 Tem 2010

Vamos Bien @ Mondiali Antirazzisti 2010

Bu seneki Mondiali Antirazzisti'ye biri ingiltereden, biri norveçten olmak üzere üç vamoslu dostumuz katıldı. Onlardan birisi olan Okan'ın yazdıklarını noktasına dokunmadan asıyorum buraya.



Vamos Bien olarak yedi kisiyi tamamlayamayinca fiksturun icine etmeyelim diye takimi cektigimizi belirten bir yazi yazdik Mondiali’ye..
Anlasilan o ki mailler pek okunmuyor o taraflarda, muhtemelen italyanca olmayanlar ozellikle..gitmeden bir de baktik ki takimimizin ismi duruyor orada..eh,yapacak birsey yok,biz gorevimizi yaptik kendilerine bildirip..
Ahanda Vamos’un ismi bu linkte;
http://www.mondialiantirazzisti.org/mondiali/images/stories/newsletter/calendario_torneo_mondiali_2010.pdf

Emin ile Peter benden once vardilar,posterleri astilar..bu posterleri asan ekstradan 3 puan kazaniyor turnuvada..3 puan cepte basladik anlayacaginiz..

bu sene daha cok irkcilik yerine cinsiyet ayrimciligi vurgulanmisti Mondiali’de..

ilk macimiz persembe gunu altibucukta idi..benim gelisimden iki saat once..Bolonya takimi Deportivo La Carogna ile..herifler gelmis 15 kisi,bizimkiler tamtamina iki cengaver! Deportivo’ya demisler bize adam verin, hic olmazsa dostluk maci yapalim..yedeklerinden 5 kisi vermisler,bizimkiler Emin’in goluyle 1-0 yenmisler mi bunlari!
Sahalar kucuk,bir de yediser kisilik olunca pek kosmaya gerek kalmiyor,tam bana gore aslinda..tam 17 tane sahada ayni anda mac oynaniyor..Gunes tepeden bakiyor,asagida top oynaniyor filan demeden feci yakiyor..bereket maclar 20’ser dakika..taraflarin sportmenligi had safhada,kimse kimseye asla sert girmiyor,surekli karsilikli ozurler dileniyor ufacik bir sey bile olsa..sahalarimizda gormek istedigimiz turden hareketler bunlar sayin seyirciler..

Cuma gunu ilk macimiz yine bir Italyan takimi Cannoli ile..yine bir hazirlik maci,bu
kez iyice agirdan aliyoruz,gunes tam tepede..nasil olsa 3 puan onlarin..
KDF formalarimizi giyince arkada mesaleler yandi!

Liverpool’da Everton-AEK macinda tanistigim Vangelis’e rastliyorum ve tabii turnuvaya beraber katilan diger AEK-Marsilya’lilarla birlikte..

Christina’ya Gokhan’in selamini soyluyoruz, bu arada arkadaslar iyice mayismislar alkol ve sicagin etkisiyle..dil buyuk problem,sohbet etme imkani pek yok gibi..yine de konusuyoruz uc bes..ogleden sonra maclari var,ama oyle iciyorlar ki 15 kisiden bir 7 kisi cikmiyor top oynayacak..hesapta biz onlardan adam alacaktik! Emin’le ben Ultras-Original’e dahil oluyoruz hemen..karsi takim zimba gibi,acik saha olsa en az on tane atarlar,o kadar kalabalikta ancak uc taneyle yetiniyorlar..ayik adam yok gibi zaten bizde,ucuz kurtuluyoruz..

Bizim ikinci mac Lazionet ile..onlara da ayni seyi soyluyoruz,bize adam verin,dostluk maci yapalim..hemen mactan once ayakustu “Lazio’yu sagci biliriz, dogru mu?” muhabbeti..diyorlar ki,biz buraya bunu anlatmaya geldik,onlar tribunde cok az kisidir,boyle bir genelleme yapilmasi asla dogru degildir..bir tanesi diyor ki,ben ne sagciyim,ne solcu,sadece irkciliga karsi oldugum icin geldim buraya..
Mac da zevkliydi,yenildik sanirim..bencil bir forvet verdiler bize,Emin’i sinir ettiler.

Peter’in baglantilar acaip saglam,bizi Livorno Curvasud ile tanistiriyor..cok insancillar ama yine dil problemi var aramizda, cat pat anlasmaya devam..neyse ki futbolun dili bir..Emin ile Peter onlarla da maca cikiyorlar, karsi takimin yarisi cocuk! Aman birsey olmasin seklinde tamamlaniyor mac,Livorno ilk galibiyetini aliyor; 2-1 :D

Aksam uzeri Livorno’nun bir maci daha var,ona ben de katiliyorum..diger takim bomba gibi, golleri diziyorlar bizim kaleye..bu arada turnuvada iyi takimlar var tabii ama, formunda bir Vamos bunlarin hepsini ayiklardi,bunu da soylemis olayim..bu sekilde de ismini duyurmak guzel,cunku ust turlara ciktikca alanda daha cok ismin soyleniyor dogal olarak..

Karanlik basinca hazirlikli gelen gruplar standlarini aciyor,urunlerini sergiliyorlar..hemen hemen hersey 10 euro..birsuru ACAB t-shirt’u dolu,cok yaratici olanlar da var,insan hepsini almak istiyor..yemek alani full dolu,herkes kafasina gore tezahurat yapiyor..bol bol polis ve Berlusconi’ye giydiriliyor(ozellikle Berlusconi bir bok parcasidir seklinde) bir yandan da konserler suruyor,aksam eglence dizboyu..alkol ve sarmalik cigara da tam gaz tabii..


Son gun Damiano’da geldi yanimiza..bireysel olarak eglensek de tanitim acisindan cok da sahane gecmedi acikcasi..oraya gelenlerin en az yuzde sekseni italyan zaten,ingilizce konusani pek az..diger memleketlerden gelenlerle de anlasmak zor..sadece red Manchester grubu ile rahat rahat anlastik,muhabbet edebildik..cadirda kalsak kuskusuz belki birkac grup ile daha tanisabilirdik ama hostelde kaldigim icin hic mi hic pisman degilim cunku cadirin keyfi de grupla cikar,yalniz basina degil..sonucta bakiyorsun herkes kendi grubuyla takiliyor..oyle bir kaynasma, gruplar arasi derin muhabbet,gorus alisverisi goremedim ben sahsen..eger oraya kalabalik gidersen,tezahuratlarinla dikkat cekersen, stand acarsan, pankartini asarsan varolursun..yoksa uc bes kisi gideyim,Vamos’u temsil edeyim,yok boyle birsey,bunu anladik orada..Peter sagolsun,epey kafa patlatiyor international Vamos Bien olarak neler yapabiliriz diye..bu gidisimizde de emegi buyuktur, cok yazistik, cok fikir alisverisinde bulunduk gitmeden..sanirim benden cok kafa yormustur bu organizasyon icin, kendime de cuvaldizi batirayim bu anlamda..Emin de cok ugrasti, bence hazirladigi posterler oradaki alanin en guzellerinden birisiydi..(italyanca ve ingilizce olarak iki adet,ceviri Peter’in arkadasindan,duzeltme Damiano’dan) bu arada Emin’in yanina birkac sticker verilse hic fena olmazdi,hic olmazsa onlari dagitirdik..bize sticker verenlerle degis tokus edebilirdik..

Velhasili kelam, bu sene ancak gozlemleme ve adimizi turnuvada duyurma acisindan verimliydi..kalici olabilmek bizim elimizde..tabii sunu da soylemeli durustce, eger seneye Istanbul’dan katilim olmazsa bir daha bu sekilde orada olacagimi sanmiyorum.. eglendim,hersey gayet guzeldi ama amacimiz bu degildi..
Yine de gordugunuz gibi sari lacivert Vamos atkisi orada acildi toplu fotografta,belki bu da yeterdi bu senelik..


8 Tem 2010

Mesut olalım iki gözüm

yazının çıkış noktası almanya - ispanya maçının 45. dakikasında mesutun düşüp / düşürülüp penaltı tartışmalarına giden anda trt spikerinin "BİZİM" oyuncumuz demekte ısrar ettiği anda vamos bien forumuna yazdığım yorumdur:

Almanya 'bizim' futbolcumuzla net pozisyon bulmuşmuş..
Kim bu 'bizim' futbolcumuz?
Türkiye liglerinde kaç kere oynamış, U16, U21 takımlarında hiç oynamış mı?
Türk bir hoca mı yetiştirmiş?
Türkiyede mi doğmuş?
Sarı mersedes filminde rol almış mı?

'Bizim' futbolcumuzmuş... Okkalı bir küfür çekilir buna cevap olaraktan, gece yarısı Kadıköy rıhtımda yürüyenler bu küfrün yankılarını duyarlar ayık gecelerde.

---

bütün medya organlarında "BİZİM" oyuncumuz diye söz ediliyor kendisinden.

Bizim futbolcumuz, türk topçu, o olmasa almanların hali dumandı, vs vs.
Türkler Mesut Özille neden bu kadar gururlanıyor anlamıyorum. Ulusça en sevdiğimiz şeylerden biri başkasının kaşığıyla pilava girmek.
Tamam güzel top oynuyor, oyundan keyif alıyor, top ayağına yakışıyor, ömer üründül deyimiyle "yeeaaaani yetenekli çocuk".

peki kim bu "BİZİM" oyuncumuz?

1988'de Gelsenkirchen / Almanyada doğmuş bir futbolcu. Gelsenkirchen, Almanya'nın batısında Ruhr bölgesinde bir şehir. Madencilik şehri. Schalke 04'ün şehri. Yakınlarındaki dortmund ve düsseldorf şehirlerinin gerisinde ve gölgesinde kalmış bir bölge. Altıntop biraderlerin de doğup büyüdükleri şehir aynı zamanda. Zaten nüfusun büyük bir kısmı türklerden oluşuyor.

Mesut kendini doğal olarak alman hissediyor ve bu şekilde de açıklamalar yapıyor. Orada doğmuş ve orada büyümüş bir insanın kendisini türk hissetmesini beklemek de en nazik terimle enayilik olur.

kadıköy topraklarında oynadığı uefa finalini unutmadan sorayım, türkiye topraklarında yaz tatillerinde geldiği memleketi dışında herhangi bir yerde top oynamış mı?

klüp kariyeri:

95 - 98 Westfalia 04 Gelsenkirchen
98 - 99 Teutonia Schalke-Nord
99 - 00 Falke Gelsenkirchen
00 - 05 Rot-Weiss Essen
05 - 08 Schalke O4
08 - Werder Bremen

Şimdi de milli takımlar kariyeri:

06 - 07 Almanya u19
07 Almanya u21
09 Almanya

pazar günü oynayacağı dünya kupası finalini de sayarsak 16 kere a milli, 16 kere 21 yaş altı milli, 11 kere de 19 yaş altı milli olmuş alman formasıyla.

BİZİM futbolcumuzmuş. heeeeaaaassssiktirula.

2 Tem 2010

2 Temmuz 93'te Sivas'ta ne oldu, neden oldu?


2 temmuz 93'te, sivas'ta yangın başlamadan bir saat önce bir rütbeli ve iki çevik kuvvet görevlisi otele giriyorlar durumu kontrol etmek için.

içeridekilerden serdar soruyor rütbeliye, "biz nası dışarı çıkıcaz?"

rütbeli cevaplıyor; "nası girdiyseniz öyle çıkın orospu çocukları"

Casuals Roma

Geçmişin Hayaletleri.